Naslovnica >> Galerija Sunce >> NOVO SVITANJE

NOVO SVITANJE

URIHO, galerija SUNCE 

 

Poziva Vas u četvrtak, 1. ožujka u 18:00  na otvorenje izložbe

 

NOVO SVITANJE

 

 

Likovni stvaralački izričaji i umijeća izražavanja tehnikama crtanja, slikanja i drugim načinima te postupci nastajanja djela služe kao izvrsno sredstvo izražavanja, komunikacije i razumijevanja među ljudima. Likovna umjetnost u terapijskim primjenama, za razliku od svijeta, u Hrvatskoj je vrlo slabo korištena. Program kreativnog rada u likovnoj radionici art terapije Udruge „Svitanje“ obuhvaća od 10 do 15 korisnika u dobi od 25 do 65 godina. Korisnici su liječeni i boravili su na različitim psihijatrijskim odjelima a danas svoje kreativno vrijeme provode u udruzi Svitanje.

Kreativni program obuhvaća nekoliko terapijskih programa. Jedna od njih je i kreativna radionica u kojoj se korisnici relaksiraju i prolaze faze imaginacije kroz nekoliko postupaka.

Jedna od glavnih zadaća Udruge je osjetiti potrebu svojih korisnika za kreativnošću i izražavanjem te im pomoći u putu i načinu od njihove istinske želje do njezine realizacije.                   

 

                                                                      Voditeljica i asistentica kreativnih radionica

                                                                                        art terapije u udruzi „Svitanje“

                                                                                                         Mercedes Bratoš

 

Korisnici koji su zajednički radili slike:

Miroslava Božanović, Vesna Fidermuc, Damir Vukadin, Augustina Harapin, Goran Ganza, Irina Tkalec, Irena Barišić, Romano Dimić, Marko Friščić, Mirjana Ksionžik, Dražen Fekete, Sara Golomac, Višnja Kramarić iMartina Brnčić

 

Svrha Udruge SVITANJE, za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja, je poticanje različitih programa za rehabilitaciju osoba s psihičkim bolestima u zajednici u cilju povećanja autonomije i zaštite ljudskih prava kako bi omogućila oboljelima od psihičkih bolesti dostojanstven život, sa što više samostalnosti i optimalnom podrškom, razvoj alternativnih oblika skrbi i prevencija institucionalizacije. Procjena funkcioniranja osoba s psihičkim poteškoćama je slaba točka i hrvatskog zakonodavstva.  Nisu sve osobe koje imaju invaliditet zbog psihičke bolesti nesposobne za rad, već bi trebale biti u mogućnosti tražiti procjenu svog invaliditeta, kao što to mogu osobe s tjelesnim poteškoćama te na temelju toga pronaći za sebe posao koji im je prilagođen i vrstom posla i radnim vremenom.

 

Mercedes Bratoš, voditeljica i asistentica kreativnih radionica art terapije u Udruzi Svitanje, rođena je 1979. godine u Dubrovniku gdje je završila osnovnu i srednju umjetničku školu Luka Sorkočević. Diplomirala je na Accademi di Belle Arti u Firenci, u klasi prof. Umberta Borella. Imala je više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HDLU-a i HULUK-a, živi  i radi u Zagrebu.

 

Izložba se može pogledati radnim danom od 10,00 do 15,00 sati do 12. ožujka 2018. godine.  Subotom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulazak slobodan!

 

09 zadnja NOVO SVITANJE.JPG
08 NOVO SVITANJE
07 NOVO SVITANJE
06 NOVO SVITANJE.JPG
05 NOVO SVITANJE.JPG
04 NOVO SVITANJE.JPG
03 NOVO SVITANJE.JPG
02 NOVO SVITANJE.JPG
01 naslovna NOVO SVITANJE.JPG
 
 

USTANOVA URIHO Započelo osposobljavanje osoba s invaliditetom za pomoćne kuhare

Iz prve skupine koja je osposobljavanje za poslove čišćenja i održavanja završila ljetos, već se jedna osoba zapos ...

saznaj više>>

JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cje ...

saznaj više>>

GROWING UP Ustanova URIHO predstavila raskošan asortiman na Sajmu radosti bez granica za djecu i roditelje

Među mnoštvom proizvoda koje ova Ustanova plasira na tržište, ovoga puta dominirala je školska odjeća i obuća S- ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija