Naslovnica >> Vijesti >> USPJEŠAN LIPANJ Tri velika natjecanja donijela su sportašima Ustanove URIHO mnoštvo medalja i vrhunskih rezultata

USPJEŠAN LIPANJ Tri velika natjecanja donijela su sportašima Ustanove URIHO mnoštvo medalja i vrhunskih rezultata

Odmor će za sportaše Ustanove URIHO vrlo kratko trajati, jer već 27. lipnja putuju u Austriju, točnije u Linz, na tradicionalne stolnoteniske susrete, gdje se također nadaju dobrim rezultatima

 

Sportaši Ustanove URIHO sudjelovali su na Europskim igrama mladih u češkom Brnu koje su trajale od 11. do 16. lipnja 2019. godine gdje su se natjecali stolnotenisači, a samo nekoliko dana ranije, točnije od 5. do 9. lipnja, održan je stolnoteniski turnir  u Makedoniji. Uzgred budi rečeno, od 12. do 16. lipnja, održani su i Međunarodni športski susreti Sindikata zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko-invalidskog osiguranja Hrvatske u Umagu.

Na sva tri natjecanja postignuti su vrhunski rezultati, osvojen je veliki broj medalja i pehara, a  sportaši su s ponosom nosili ime URIHO.

 Na Stolnoteniskom turniru u Makedoniji je sudjelovalo 30 natjecatelja iz Srbije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i domaćina Makedonije. Hrvatsku - odnosno najveću zaštitnu radionicu za osobe s invaliditetom URIHO - predstavljale su dvije stolnotenisačice i dva stolnotenisača s invaliditetom. Osvojeno je osam medalja. URIHO-ve stolnotenisačice igrale su u muškoj konkurenciji i u polufinalu pobijedile URIHO-ve dečke.

U Brnu na Europskim igrama za mlade također je bila berba medalja. Sudjelovale su tri stolnotenisačice i dva stolnotenisača iz URIHO-a, Zagreb, Hrvatska. Među dvadeset država sudionika vijorila se i s ponosom nosila hrvatska zastava kao i zastava URIHO-a. Rezultati su bili izvrsni. a Valentina Orečić je bila na postolju.

Na Međunarodnim športskim susretima Sindikata zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko-invalidskog osiguranja Hrvatske URIHO se natjecao u stolnom tenisu, tenisu, nogometu, košarci, boćanju i pikadu.

Stolni tenis  je  URIHO-vcima u krvi i tu su uvijek prvi, a iznenađenje igara bile su  košarkašice koje su osvojile drugo mjesto.

U konačnom redoslijedu, od ukupno 22 ekipe URIHO je osvojio odlično 6. mjesto, uz napomenu da je jedino URIHO ekipa bila ekipa  natjecatelja s invaliditetom.

Odmor će za sportaše Ustanove URIHO  vrlo kratko trajati, jer već 27. lipnja  putuju u Austriju, grad Linz, na tradicionalne stolnoteniske susrete, gdje se također nadaju dobrim rezultatima.

Anita Blažinović

 

 
 

Najveća zaštitna radionica u Hrvatskoj osposobljava osobe s invaliditetom za čistače i pomoćne kuhare

Kako se nezaposlene osobe s invaliditetom trebaju osposobljavati za deficitarna zanimanja, URIHO je stoga preuzeo obvezu ...

saznaj više>>

Razgovor / Damir Fatušić, urednik In Portala: Više od 10 posto populacije su osobe s invaliditetom, pitam se gdje smo…

IN PORTAL, prvi je hrvatski portal za osobe s invaliditetom. Među rijetkima u svijetu. Ta nas je činjenica potakla na ...

saznaj više>>

SIRIUS OPEN Ustanova URIHO, najveća zaštitna radionica u Lijepoj našoj, podržala teniski turnir osoba s invaliditetom

Sirius Open nije samo turnir, on je ambasador tenisa u kolicima te promotor pozitivnih misli i ciljeva Na ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija