Naslovnica >> Vijesti >> TJEDAN UDRUGA U ZAGREBU Više od stotinu udruga građanima će pokazati zašto su iznimno korisne u društvu

TJEDAN UDRUGA U ZAGREBU Više od stotinu udruga građanima će pokazati zašto su iznimno korisne u društvu

Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić kazala je da u Zagrebu djeluje više od 12 tisuća udruga, a veći dio ih na temelju javnog poziva ili natječaja financira Grad

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa suradnicima, na Europskom je trgu u srijedu, 12. lipnja, svečano otvorio tradicionalnu manifestaciju Tjedan udruga, koja će trajati do petka 14. lipnja.

Istaknuo je važnost dobre suradnje i partnerstva lokalne zajednice i udruga radi brige za svoje sugrađane.

Manifestaciju, na inicijativu i u suradnji s različitim udrugama s područja Grada Zagreba, već 19. godinu zaredom organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na čelu s pročelnicom Romanom Galić.

Kada nešto traje devetnaest godina, znači da vrijedi, da je dobro i da ima smisla. Devetnaest godina suradnje, podržavanja i prepoznavanja vrijednosti koje nas čine boljim ljudima, stručnjacima, prijateljima - rekao je gradonačelnik, ujedno i pokrovitelj manifestacije.

Tako će Zagrepčani i gosti moći svakodnevno od 8 do 16 sati obići štandove brojnih zagrebačkih udruga, njih više od stotinu, odnosno svakog dana po 30-ak, koje će prezentirati svoje programe, područja djelovanja, aktivnosti, rezultate i ciljeve.

Predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba Đurđa Novaković je gradonačelniku  uručila diplomu i plaketu za pokroviteljstvo Međunarodnog festivala kulture i sporta  'Život je lijep za osobe starije dobi' u svibnju ove godine, a koje je organizirao Grad Zagreba i Matica na Rabu.

Udruge koje sudjeluju na ovogodišnjoj manifestaciji dolaze iz područja zaštite potrošača, promicanja ljudskih prava, mladih ili udruga za mlade, zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva, održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe na njih, zaštite okoliša i održivog razvoja, europskih integracija i fondova Europske unije, branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, boraca Drugog svjetskog rata i civilnih invalida rata, socijalnoga i humanitarnog značaja, prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži te promicanja zdravlja.

Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je dodala da u Zagrebu djeluje više od 12 tisuća udruga, a veći dio ih na temelju javnog poziva ili natječaja financira Grad.

Program svečanog otvorenja su uveličali nastupi Jasmina Stavrosa, koji je gradonačelniku otpjevao pjesmu 'Umoran sam k'o pas',  te Plesnog studija Universe Dance Crewa.

Klaudija Klanjčić

Tjedan udruga 2019 (22).JPG
Tjedan udruga 2019 (21).JPG
Tjedan udruga 2019 (20).JPG
Tjedan udruga 2019 (19).JPG
Tjedan udruga 2019 (18).JPG
Tjedan udruga 2019 (17).JPG
Tjedan udruga 2019 (16).JPG
Tjedan udruga 2019 (15).JPG
Tjedan udruga 2019 (14).JPG
Tjedan udruga 2019 (13).JPG
Tjedan udruga 2019 (11).JPG
Tjedan udruga 2019 (10).JPG
Tjedan udruga 2019 (9).JPG
Tjedan udruga 2019 (8).JPG
Tjedan udruga 2019 (7).JPG
Tjedan udruga 2019 (5).JPG
Tjedan udruga 2019 (4).JPG
Tjedan udruga 2019 (3).JPG
Tjedan udruga 2019 (2).JPG
Tjedan udruga 2019 (1).JPG
 
 

USTANOVA URIHO Započelo osposobljavanje osoba s invaliditetom za pomoćne kuhare

Iz prve skupine koja je osposobljavanje za poslove čišćenja i održavanja završila ljetos, već se jedna osoba zapos ...

saznaj više>>

JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cje ...

saznaj više>>

GROWING UP Ustanova URIHO predstavila raskošan asortiman na Sajmu radosti bez granica za djecu i roditelje

Među mnoštvom proizvoda koje ova Ustanova plasira na tržište, ovoga puta dominirala je školska odjeća i obuća S- ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija