Naslovnica >> Vijesti >> Završen turnir u pikadu u sklopu Festivala sporta za osobe s invaliditetom

Završen turnir u pikadu u sklopu Festivala sporta za osobe s invaliditetom

Završna svečanost uz podjelu medalja i nagrada najboljim sportašima s invaliditetom u sklopu Festivala sporta bit će upriličena 1. prosinca u 17 sati, u Galeriji Sunce  Ustanove URIHO u Zagrebu

 

U sklopu Festivala sporta za osobe s invaliditetom, odnosno 16. športskih susreta u organizaciji Športskog društva osoba s invaliditetom URIHO, čija je predsjednica Jadranka Blagus, koji su organizirani povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i obilježavanja 71. obljetnice Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO, 22. studenog završio je turnir u pikadu, koji je održan u Galeriji Sunce u Zagrebu.

Sudjelovalo je 15 ekipa, s oko 65 natjecatelja. Predsjednik Pikado kluba invalida URIHO je Emil Ajzerle, a turnir je vodio Zoran Vučak.

U ekipnoj kategoriji pobijedili su:

1. HVIDRA Trnje, 2026 bodova

2. PKS Zvuk, 1497 bodova

3. URIHO 1, 1387 bodova.

U kategoriji pojedinačno muški svi pobjednici su iz kluba HVIDRA Trnje:

1. Mladen Opsenica

2. Mladen Katavić

3. Željko Horvatić

U kategoriji pojedinačno žene sve pobjednice su iz PKS-a Zvuk:

1. Radmila Popović

2. Štefica Sekovanić

3. Sabina Bogunović.

U sklopu Festivala sporta, ovogodišnji turniri u malom nogometu, održani u Sportskoj dvorani ‘Vinko Bek’ u Zagrebu, započeli su 25. listopada a završili 15. studenog. Ujedno su završeni turniri u visećoj kuglani i pikadu ŠDOI 20. listopada u prostorijama HVIDRA-e Susedgrad, Zagreb, zatim u boćanju CP održanom 9. studenog i u atletici 14. studenog – oba u Centru Dubrava, potom u sjedećoj odbojci – prezentacija u Dvorani Vinko Bek, te u Univerzalnoj sportskoj školi u svim sportovima – održanim 8. studenog u Osnovnoj školi Antun Mihanović u Dubcu.

 

Svi oni koji nisu imali prilike doći na završene turnire, imaju tu mogućnost na sljedećim natjecanjima: kuglanje 24. studenog u 14 sati u Dvorani Vinko Bek; belot 24. studenog u 16,30 sati u Galeriji Sunce URIHO; stolni tenis 26. studenog u 10 sati u Dvorani Dragutin Šurbek u Zagrebu, Savska cesta 137; šah 27. studenog u 17 sati u Galeriji Sunce URIHO; nogomet egzibicija i podjela medalja 29. studenog u 16 sati u Dvorani Vinko Bek.

Završna svečanost uz podjelu medalja i nagrada najboljim sportašima s invaliditetom u sklopu Festivala sporta bit će upriličena 1. prosinca u 17 sati, u Galeriji Sunce u sklopu Ustanove URIHO u Zagrebu, Avenija Marina Držića 1.

 

Klaudija Klanjčić

 
 

URIHO i HDLU Zagreb: Izložba 'Kroz sliku i riječ' u Galeriji Sunce

Povod ovoj izložbi je Nacionalna strategija poticanja čitanja koja je usvojena krajem 2017. godine. Izložba povezuje ...

saznaj više>>

BK OSI DDZ 'Željko Klepač' – URIHO: Boćari s invaliditetom očekuju jednu od najplodonosnijih sezona

Predsjednik kluba Željko Jarić-Pavičić puno nade polaže u mlade, perspektivne igrače, kojima želi da što prije z ...

saznaj više>>

Izložba Udruge Svitanje u Galeriji Sunce

Zadaća Udruge za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja, uz ostalo, je osjetiti potrebu svojih korisnika za kreativno ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija