Naslovnica >> Vijesti >> ŠK Stjepan Bosak – URIHO: Bosakovci nastavljaju nizati nevjerojatne šahovske uspjehe

ŠK Stjepan Bosak – URIHO: Bosakovci nastavljaju nizati nevjerojatne šahovske uspjehe

Tri kola prije kraja natjecanja još jednom je potvrđena snaga prve ekipe ŠK Stjepan Bosak – URIHO i njihova uloga glavnog favorita za prelazak u viši rang natjecanja

 

I ove nedjelje u dvorani za bridž i šah Doma sportova igrao se šah. A nama je to, po običaju, poziv da popratimo Bosakovce.

Prva ekipa ŠK ‟Stjepan Bosak“ – URIHO imala je težak posao jer je najteže realizirati one bodove koji su unaprijed upisani. Protivnik, ŠK Gaj, prije jučerašnjeg meča bio je posljednja ekipa na tablici, pa je pobjeda šahista s invaliditetom itekako bila očekivana. Situaciju je dodatno otežavao planirani izostanak Krste Kovačevića, a posebno neplanirani izostanak najjačeg igrača, Deana Zečevića. Srećom za Bosakovce, stvari su se u meču vrlo brzo počele odvijati u njihovu korist. Neobično brze pobjede su upisali FIDE majstor Denis Rosandić i majstorski kandidat Lovro Čupić. S dvije pobjede u džepu, bilo je lakše čekati rasplete ostalih mečeva, u kojima, na kraju, nije bilo većih iznenađenja. Pobjedu je još upisao majstorski kandidat Domagoj Glažar, a remizirali su prvokategornik Vladimir Gujić, majstorski kandidat Alen Ognjačevilć i drugokategornik Zoran Matana, kapetan ekipe. Završilo je, dakle, ukupnim rezultatom 4,5:1,5, bez poraza, čime je, tri kola prije kraja natjecanja, još jednom potvrđena snaga prve ekipe ŠK ‟Stjepan Bosak“ – URIHO i njihova uloga glavnog favorita za prelazak u viši rang natjecanja.

Dobar rezultat je i ovaj tjedan ostvarila druga ekipa ŠK ‟Stjepan Bosak“ – URIHO. Meč protiv druge ekipe ŠK Novi Zagreb, koja se prije meča nalazila jedno mjesto iznad Bosakovaca, s jednakim brojem bodova, mogao je otići na obje strane, ali Urihovcima definitivno u prilog nije išao izostanak dvojice nominalno najjačih igrača, mladih Ozrena Jurića i Roberta Matečića. No, čini se da su upravo otegotne okolnosti ono što motivira igrače Luke Kellera. Iako situacija nije u svakom trenutku sugerirala uvjerljivu pobjedu, upravo se ona na kraju dogodila, ukupnim rezultatom 4:2. Pobijedili su Mihovil Lisić, Muris Isić i Goran Vrhovec, remije su upisali Ivan Jurilj i Neven Tomečak, a poražen je kapetan Luka Keller. Nakon dvije uzastopne pobjede, dva kola prije kraja natjecanja, situacija za drugu ekipu ŠK ‟Stjepan Bosak“ – URIHO je po prvi puta takva da, uz malo sreće, ni za njih nije isključen prelazak u viši rang natjecanja.

Slijedi četverotjedna pauza, a nakon nje rasplet, koji se itekako isplati pratiti. Ovdje, na In Portalu.

Damir Fatušić

 
 

Proglašenje sportaša godine: Nagrada za životno djelo Jadranki Blagus, prvoj dami STKI URIHO

Posebna priznanja najuspješnijim sportašima s invaliditetom dobili su stolnotenisačica Helena Dretar Karić, atletič ...

saznaj više>>

Lisinski: URIHO proslavio 71. rođendan i Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Nakon koncerta, druženje i zabava su se nastavili na prigodnom domjenku, a povratku u Lisinski i novim obljetnicama se ...

saznaj više>>

Svečano obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dana Ustanove URIHO

Okrugli stol na temu 'Sport i zdravlje' vodit će se pod moderatorskom palicom Ane Tomašković, a ujedno će bi ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija