Naslovnica >> Vijesti >> Revija radne i zaštitne odjeće čija je kvaliteta prepoznata i izvan granica Lijepe naše

Revija radne i zaštitne odjeće čija je kvaliteta prepoznata i izvan granica Lijepe naše

Da je značaj URIHO-a prepoznat i u Europi uz sve ostalo svjedoči i dopis iz Francuske u kojem se traži da Ustanova preuzme šivanje njihovih školskih uniformi

URIHO – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, organizirala je u četvrtak, 7. lipnja, u restoranu Stare zagrebačke škole reviju nove radne i zaštitne odjeće.

"Imam posebno zadovoljstvo da vas sve pozdravim na ovoj maloj prezentaciji, a prošlo je šest godina otkad smo se zadnji puta vidjeli. Evo kako vrijeme leti, a mi i dalje surađujemo, više ili manje uspješno, i na tome vam od srca hvala", rekao je u svom pozdravnom govoru Josip Držaić, ravnatelj Ustanove URIHO.

Od svih uvaženih gostiju iz prvenstveno zdravstvenih ustanova, ravnatelj Držaić zahvalio se i na dolasku gradonačelnikovim izaslanicima - pročelniku Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslavu Jeleču i pročelnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romani Galić – zajedno s ostalim suradnicima, zbog dugogodišnje suradnje i pomoći Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, te Ljubici Lukačić, saborskoj zastupnici, za koju je istaknuo da 'kad se netko žali da u Saboru nema dovoljno zastupnika, naša Ljubica Lukačić je uvijek tamo'.

Josip Držaić

"Želja nam je pokazati neke nove proizvode, kao i novu uslugu koju URIHO nudi", nastavio je Držaić.

Uloga i značaj URIHO-a je nadaleko poznata, ne samo u Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj, nego i izvan granica Lijepe naše, i to posebno u socijalnom poduzetništvu i socijalnoj uključenosti osoba s invaliditetom.

"U našoj ustanovi danas radi više od 300 osoba s invaliditetom od ukupno više od 500 zaposlenih. Također postoji i 300-tinjak onih koji po nekim drugim osnovama dolaze u URIHO, kroz različite oblike radnih centara, virtualne radionice i tome slično, tako da u Ustanovi svakodnevno kola oko 800 ljudi. Osnivačka prava nad Ustanovom ima Grad Zagreb u stopostotnom dijelu i tako funkcioniramo već 73. godinu. U zdravstvu, i svemu onome što je blisko zdravstvu, kao što su socijalne ustanove, mi smo uvijek bili predvodnici određenih promjena u kvaliteti i dizajnu, negdje pri samom vrhu hrvatskih proizvođača. Nažalost, kako ide situacija s radnom snagom općenito u ovom području tekstila, bojim se da i neće biti drugog osim zaštitnih radionica. Zahvaljujem se na prethodnoj suradnji koju smo imali, a i na budućoj. I na kraju moram reći: Gdje god pošli, URIHO-vi proizvodi su dobro došli", poručio je Držaić.

 

"Drago mi je da smo dio ove obitelji i sretan sam da ćemo i nadalje nastaviti suradnju", rekao je pročelnik Jeleč.

Pročelnica Galić obratila se prisutnima u ime gradonačelnika Zagreba, matičnog ureda te u ime Mirke Jozić, predsjednice Upravnog vijeća URIHO-a.

"URIHO je prepoznatljiv daleko izvan granica Zagreba. On je sinonim za zapošljavanje, profesionalnu rehabilitaciju, inovacije, ali za nas i mene osobno koji 18 godina pratimo URIHO - sinonim za ljubav. Mi smo vam uvijek vjetar u leđa", naglasila je pročelnica Galić.

Romana Galić i Vesna Ivetić

Najvažnija misija URIHO-a je profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

"Njihovim zapošljavanjem nastojimo postići optimalnu radnu učinkovitost osoba s invaliditetom, što bolju socijalnu integraciju i materijalnu neovisnost. Sve na reviji – dio radne i zaštitne odjeće zaposlenika u zdravstvu - rezultat je timskog rada zaposlenika URIHO-a. Osim ovog, mi radimo još puno toga", rekla je moderatorica Vesna Ivetić.

U prvom dijelu revije prikazana je odjeća namijenjena zaposlenicima Hitne pomoći. Zatim je uslijedila odjeća za kirurge, više medicinske sestre, srednje medicinsko osoblje. Modele su nosili zaposlenici URIHO-a, a robna marka ima oznaku C+.

Nakon toga prikazan je promotivni film o proizvodima i uslugama koje nudi URIHO, a u kojem je posebno istaknuto da Grad Zagreb kao upravno i zdravstveno središte Republike Hrvatske ima 18 bolnica koje pružaju zdravstvenu zaštitu.

Od toga, Grad Zagreb ima osam kliničkih centara, kliničkih bolnica i klinika, 168 poliklinika, četiri doma zdravlja te 234 ljekarne. Ukupno raspolaže sa 6737 bolničkih postelja. Opredijeljenost pružanja najboljih usluga svakom pacijentu i korisniku trajna je zadaća zdravstvenih djelatnika. Zagreb kao zdravstveno središte zbrinjava i brojne pacijente iz svih krajeva Hrvatske. Zbog toga su zagrebački zdravstveni sustav i zdravstvene ustanove svakodnevno mjesto gdje se život susreće sa stvarnošću. I upravo zato u fokusu mora biti i jest pacijent. Zdravstvenom osoblju, prije svega liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, u svakodnevnom obavljanju njihova plemenitog poziva ništa ne smije biti prepreka – niti administracija niti razmišljanje o nabavi, čistoj ispeglanoj odjeći, čišćenju, portirskoj službi i nizu tehničkih detalja. Zdravstvene ustanove, a posebno bolnice, trebaju siguran i pouzdan servis. Analiza provedena u hrvatskom zdravstvenom sustavu pokazala je da su tri ključna nezdravstvene aktivnosti u bolnicama povezane s pružanjem zdravstvene njege te koje utječu na zdravstvenu sigurnost i kvalitetu zdravstvene usluge pacijentima – prehrana, čišćenje i tekstil. Zdravstvo i tekstil zapravo se isprepliču u svakodnevnom poslu, rečeno je, između ostalog, u promo filmu.

Stoga je u drugom dijelu revije predstavljen projekt održavanja odjeće uz novu tehnologiju – uslugu najma tekstila koja podrazumijeva čišćenje i održavanje tekstila – tzv. vešeraj, te iznajmljivanje radne odjeće, zatim ugostiteljskog, bolničkog i tekstilnog rublja.

Da je značaj URIHO-a prepoznat i u Europi uz sve ostalo svjedoči i dopis iz Francuske u kojem se traži da Ustanova preuzme šivanje njihovih školskih uniformi.

Ovo važno događanje završeno je prigodnim domjenkom koji su pripremili djelatnici Stare zagrebačke škole.

Klaudija Klanjčić

 

Revija URIHO (20).JPG
Revija URIHO (19).JPG
Revija URIHO (18).JPG
Revija URIHO (17).JPG
Revija URIHO (16).JPG
Revija URIHO (15).JPG
Revija URIHO (14).JPG
Revija URIHO (13).JPG
Revija URIHO (12).JPG
Revija URIHO (11).JPG
Revija URIHO (10).JPG
Revija URIHO (9).JPG
Revija URIHO (8).JPG
Revija URIHO (7).JPG
Revija URIHO (6).JPG
Revija URIHO (5).JPG
Revija URIHO (4).JPG
Revija URIHO (3).JPG
Revija URIHO (2).JPG
Revija URIHO (1).JPG
 
 

CROATIA OPEN Svjetski rekord na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u para atletici

Nastupila su 133 natjecatelja iz Austrije, Češke, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a postignuti su svjetski, e ...

saznaj više>>

ZAGREBAČKI VELESAJAM Svečano otvoren Sajam za zrele generacije i cijele obitelji 'Pravo doba

Ove godine URIHO se istaknuo i modnom revijom, kojom je predstavio suvenirski i modni program Purgera i Purgerice, prepo ...

saznaj više>>

OSIJEK Bosakovci obranili naslov ekipnih državnih prvaka u šahu za osobe s invaliditetom

Drago mi je da sam bio dio ekipe koja je po drugi put uspjela osvojiti ovo natjecanje, što je u prilično jakoj konkure ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija