Naslovnica >> Vijesti >> ŠK STJEPAN BOSAK – URIHO: Počeo drugi dio sezone za šahiste s invaliditetom

ŠK STJEPAN BOSAK – URIHO: Počeo drugi dio sezone za šahiste s invaliditetom

Meč Bosakovaca protiv ŠK Hrvatski branitelj 90-96 bio je svojevrsni derbi sredine tablice, budući da su branitelji imali tek jedan bod manje od šahista s invaliditetom

 

Završetkom jeseni, baš nekako paralelno s dolaskom hladnijih dana, otpočeo je nastavak natjecanja u hrvatskim šahovskim ligama. Dok prva ekipa Šahovskog kluba "Stjepan Bosak" – URIHO još čeka svoj debi u drugom dijelu njihove premijerne sezone u drugoj ligi – koji će se dogoditi 7. listopada u Krapini u meču protiv ŠK Krapina, a kasnije istog dana i protiv ŠK Konaki – druga ekipa Bosakovaca je ove nedjelje u dvorani za šah i bridž zagrebačkog Doma sportova odmjerila snage sa ŠK Hrvatski branitelj 90-96.

Podsjetimo kratko da u dosadašnjem dijelu natjecanja prva ekipa ŠK "Stjepan Bosak" – URIHO u II. ligi Centar nakon 6 odigranih kola, uz dvije pobjede, tri poraza i jedan remi, s osvojenih 5 bodova drži solidno deveto mjesto u konkurenciji od 12 ekipa, a druga ekipa, koja se natječe u V. ligi Centar, nakon 5 odigranih kola je, prije nedjeljnog meča, imala 5 bodova iz dvije pobjede, dva poraza i jednog remija, što je bilo dovoljno za osmo mjesto u konkurenciji od 15 ekipa.

Meč Bosakovaca protiv ŠK Hrvatski branitelj 90-96 bio je svojevrsni derbi sredine tablice, budući da su branitelji imali tek jedan bod manje od šahista s invaliditetom, pa je jak sastav u kojem je nastupila druga ekipa ŠK "Stjepan Bosak" – URIHO bio gotovo imperativ – igrali su kapetan i četverokategornik Robert Matečić, trećekategornici Ozren Jurić, Luka Keller, Ivan Jurilj i Mihovil Lisić, te četverokategornik Neven Tomečak.

Meč je, nakon neizvjesnih borbi na šest ploča, završio remijem – pobjede su upisali Ozren Jurić i Neven Tomečak, remije Robert Matečić i Mihovil Lisić, a poraženi su Luka Keller i Ivan Jurilj. Ovim remijem, a i raspletom u drugim mečevima, obje su ekipe zadržale svoja mjesta na sredini tablice.

Druga ekipa ŠK "Stjepan Bosak" – URIHO s natjecanjem je, dakle, počela ranije nego prva ekipa šahovskog kluba osoba s invaliditetom, no vremena za odmor nema jer, dok je prva ekipa na gostovanju u Krapini, druga ekipa Bosakovaca u Domu sportova dočekuje jaki ŠK Jaska iz Jastrebarskog.

O svemu tome ćete, naravno, i dalje čitati na In Portalu.

Damir Fatušić

 
 

Nastavljamo s proizvodnjom školskih uniformi, a imamo i nove modele prema svjetskim standarima

Zagreb je zasad odustao od projekta, ali nije i URIHO. Pogon će ostati otvoren, kao i dućan školske odjeće i obuće ...

saznaj više>>

TJEDAN UDRUGA U ZAGREBU Više od stotinu udruga građanima će pokazati zašto su iznimno korisne u društvu

Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić kazala je da u Zagrebu djeluje više od 12 ...

saznaj više>>

ŠDOI URIHO Dominacija i prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u nogometu za osobe s invaliditetom

URIHO-vcima je sport jednostavno u krvi, a uz pravu podršku, kakvu mi nedvojbeno imamo, najbolji rezultati ne mogu izos ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija