Naslovnica >> Vijesti >> Poziv na promociju knjige kolumni Ante Raosa u Galeriji Sunce

Poziv na promociju knjige kolumni Ante Raosa u Galeriji Sunce

U knjizi "Pogled iz kolica" Raos posebno naglašava vrijednost čovjeka i prati odnose osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u našoj društvenoj i političkoj zbilji

 

U petak, u 18 sati u URIHO-voj Galeriji Sunce (Držićeva 1), održat će se predstavljanje knjige "Pogled iz kolica" kolumnista In Portala Ante Raosa.

Rođen u Medovu Dolcu – zaseoku Raosi, u Općini Lovreć, u Splitsko-dalmatinskoj županiji – Ante Raos je osjetio svu težinu života na kamenu i kršu. Od malih nogu radio je teške fizičke poslove, ali bili su to važni dani formiranja karaktera.

Raosov život postao je potpuno drugačiji nakon jednog tragičnog skoka u more 1983. godine, kada je povrijedio vratni kralježak. Tadašnja medicina, kako sam kaže, svojom nespretnošću je propustila učiniti neke stvari, zbog čega je od tada primoran koristiti invalidska kolica.

“Kroz padove sam učio i stvarao sliku o sebi. Onog trenutka kad sam prihvatio da sam osoba s invaliditetom, da imam određene izazove koje mogu pretvoriti u pozitivne stavove, onda sam tek počeo razmišljati i odlučivati u svom životu. Postao sam drugi čovjek. Imao sam potporu obitelji i nekih prijatelja, ali najviše sam ovisio sam o sebi”, kaže Raos o godinama poslije nesreće.

Ante Raos u svojim kolumnama, koje će se naći u knjizi, ukazuje na vrijednost integracije osoba s invaliditetom. U svojim tekstovima, uz kritičke osvrte, nudi i rješenja, te promovira osobe s invaliditetom kao ravnopravne članove zajednice koji mogu sudjelovati u svim raspravama, u kojima svojim pozitivnim stavom mogu potaknuti društvo na ravnopravnost.

U knjizi "Pogled iz kolica", kao i u svojim kolumnama, Raos posebno naglašava vrijednost čovjeka i prati odnose osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u našoj društvenoj i političkoj zbilji, nutkajući i tražeći svojim kritičkim promišljanjem i savjetima svekolike ljudske slobode.

 

Damir Fatušić

 
 

CROATIA OPEN Svjetski rekord na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u para atletici

Nastupila su 133 natjecatelja iz Austrije, Češke, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a postignuti su svjetski, e ...

saznaj više>>

ZAGREBAČKI VELESAJAM Svečano otvoren Sajam za zrele generacije i cijele obitelji 'Pravo doba

Ove godine URIHO se istaknuo i modnom revijom, kojom je predstavio suvenirski i modni program Purgera i Purgerice, prepo ...

saznaj više>>

OSIJEK Bosakovci obranili naslov ekipnih državnih prvaka u šahu za osobe s invaliditetom

Drago mi je da sam bio dio ekipe koja je po drugi put uspjela osvojiti ovo natjecanje, što je u prilično jakoj konkure ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija