Naslovnica >> Vijesti >> Međunarodni stručni skup: U Hrvatskoj trenutno zaposleno 11.000 osoba s invaliditetom

Međunarodni stručni skup: U Hrvatskoj trenutno zaposleno 11.000 osoba s invaliditetom

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava u Zadru se održava dvodnevni skup na temu zapošljavanja invalida, okupio je sudionike iz Austrije, Belgije, Srbije i BiH
Marin GOSPIĆ
Konferencija je održana u hotelu na Boriku

U zadarskom hotelu Adriana započeo je 14. Međunarodni stručni skup – “Zapošljavanje za sve – Employment for all” pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, dvodnevni skup na temu zapošljavanja invalida, okupio je sudionike iz Austrije, Belgije, Srbije i BiH.

Kako je u uvodnom govoru rekao predsjednik Udruge OSVIT Josip Držaić, svrha projekta je očuvati dosadašnju i razviti buduću suradnju s partnerima te socijalni dijalog s poslodavcima i osobama s invaliditetom kao ključnim dionicima na tržištu rada, kroz evaluaciju učinkovitosti provedenih aktivnosti.

- Veliko je zadovoljstvo istaknuti da je Hrvatska došla do impresivnih rezultata u zakonodavstvu koje regulira zapošljavanje osoba s invaliditetom. Time se može mjeriti s najrazvijenijim zemljama EU. Trenutačno u Hrvatskoj imamo 11.000 zaposlenih invalida. Na sve to gledam kao na igru karata. Ruka koja ih dijeli je sudbina. Ovim skupom želimo da ta podjela karata bude što pravičnija da možemo slobodnom voljom postizati rezultate, rekao je organizator skupa Josip Držaić.

Organizatori skupa su Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Udruga ustanova, drugih pravnih osoba i građana koji provode profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom – OSVIT. Partneri su: ADIUTOR, BBRZ, Centar za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb, Grad Zadar, Grad Zagreb, Zadarska županija.

Izvor: Zadarski list

 
 

DOBRA VIJEST Ministar Božinović potpisao 22 ugovora s hrvatskim gospodarstvenicima, uz ostale i s ustanovom URIHO

"Želja mi je bila poslati poruku da se sustav mora modernizirati, što znači pojačano ulaganje u sve segmente po ...

saznaj više>>

ŠK STJEPAN BOSAK – URIHO Još jedna briljantna sezona šahista s invaliditetom

Imati dvije ekipe, od kojih se jedna ravnopravno natječe na vrlo visokoj, čak i elitnoj razini, uspjeh je koji ŠK  ...

saznaj više>>

VELIKA ČAST Plašt kojim je bio pokriven spomenik Franje Tuđmana stigao je iz URIHO-a

Sašile su ga vrijedne ruke URIHO-vih djelatnica, a iza cijelog pothvata kriju se njihove neprospavane noći, strepnja h ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija