Naslovnica >> Vijesti >> URIHO: Purger i Purgerica na festivalu 'Tko pjeva zlo ne misli'

URIHO: Purger i Purgerica na festivalu 'Tko pjeva zlo ne misli'

Posjetite dućan ustanove URIHO u srcu Zagreba, svjedočite o kvaliteti autohtonih hrvatskih proizvoda s dodanom vrijednošću, a osobama s invaliditetom omogućite pravo na rad i zapošljavanje

 

Dvodnevni festival 'Tko pjeva zlo ne misli' održan je proteklog vikenda u Zagrebu, na Vidikovcu u parku Maskimir, koji je ujedno i mjesto radnje filma.

Festivalom je odana počast najboljem hrvatskom filmu svih vremena, kao i gospodinu Fuliru – Relji Bašiću.

Eventom se evocira vrijeme građanskog predratnog Zagreba 30-ih godina prošlog stoljeća u svim njegovim elementima: glazbom, stilom, modom, a što se moglo vidjeti na okolnim štandovima i obješenim natpisima – rečenicama iz filma, koje pamte svi ljubitelji ovog filma.

Na štandovima svoje proizvode izlagao je i URIHO, prvenstveno s motivima Purgera i Purgerice kao autohtonim zagrebačkim motivima, na čijoj ideji je otvoren i galerijsko-prodajni prostor u Gajevoj 4.

 

Osmišljeni su kao dječji crtež te modno i stilski razrađeni na URIHO-vim tekstilnim i keramičkim proizvodima, a mogu se nabaviti samo u ovoj trgovini.

Inače, Purger i Purgerica su nadimci koji se koriste za stanovnike čiji su preci nekoliko generacija unatrag rođeni u Zagrebu. URIHO-vi dizajneri izradili su i zaštitili „vlastitog Purgera i Purgericu“ vodeći pri tome brigu o stilskoj prepoznatljivosti narode nošnje i ostalih tradicionalnih detalja ovog dijela Hrvatske kroz niz proizvoda.

Stilizirani motivi Purgera i Purgerice aplicirani su na majice, pregače, magnete, keramičke predmete i kišobrane.

Većina proizvoda izloženih u ovom prodajnom prostoru rađena je u limitiranim serijama, unikatna te napravljena s velikom ljubavlju osoba s invaliditetom.

Osim toga, interijer je u potpunosti opremljen URIHO-vim ručno kovanim namještajem koji se također može naručiti i dati izraditi po mjeri za uređenje domova i vrtova.

Za pakiranje proizvoda URIHO je stavio naglasak na papirnatu i kartonsku ambalažu koja je razgradiva, ekološki prihvatljiva i u skladu sa zakonima prirode.

 

U sve proizvode, koje možete kupiti u ovoj prodavaonici, utkano je puno kreativnosti, rada i zalaganja osoba s invaliditetom i svih onih koji s njima zajedno rade i stvaraju. Kupnjom ovih proizvoda, koje su izradile URIHO-ve osobe s invaliditetom, aktivno ćete doprinijeti podržavanju izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom i jačanju njihove socijalne uključenosti.

Stoga vam predlažemo da posjetite URIHO-v dućan u srcu Zagreba, oduševite se autohtonim hrvatskim proizvodima s dodanom vrijednošću, a osobama s invaliditetom omogućite pravo na rad i zapošljavanje.

Zaposlenici URIHO-a iskreno vam zahvaljuju na kupovini.

Klaudija Klanjčić

 
 

URIHO i HDLU Zagreb: Izložba 'Kroz sliku i riječ' u Galeriji Sunce

Povod ovoj izložbi je Nacionalna strategija poticanja čitanja koja je usvojena krajem 2017. godine. Izložba povezuje ...

saznaj više>>

BK OSI DDZ 'Željko Klepač' – URIHO: Boćari s invaliditetom očekuju jednu od najplodonosnijih sezona

Predsjednik kluba Željko Jarić-Pavičić puno nade polaže u mlade, perspektivne igrače, kojima želi da što prije z ...

saznaj više>>

Izložba Udruge Svitanje u Galeriji Sunce

Zadaća Udruge za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja, uz ostalo, je osjetiti potrebu svojih korisnika za kreativno ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija