Naslovnica >> Vijesti >> BOĆANJE OSOBA S INVALIDITETOM Boćarski klub 'Željko Klepač' - URIHO pobjednik Kupa Hrvatske za 2019.

BOĆANJE OSOBA S INVALIDITETOM Boćarski klub 'Željko Klepač' - URIHO pobjednik Kupa Hrvatske za 2019.

U BC4 kategoriji odigrano je puno zanimljivih utakmica. Prvo mjesto je na kraju osvojio reprezentativac Davor Komar (BKOSIŽ 'Istrijana'), koji je odigrao sve utakmice bez poraza

 

Proteklog je vikenda u Sportskoj dvorani OŠ Gripe održan Kup Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, domaćin kojeg je bio Boćarski klub 'Sv. Duje' iz Splita. Na Kupu se u sve četiri kategorije natjecalo 30 igrača iz osam klubova.

U BC1 kategoriji Zagrepčanin Martin Frković iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, koji je ujedno i član reprezentacije, još jednom je dokazao kako u Hrvatskoj za njega nema adekvatne konkurencije te je lakoćom zauzeo prvo mjesto odigravši sve utakmice bez poraza. Drugo mjesto pripalo je Zoranu Perušku iz BKOSIŽ 'Istrijana' iz Pule, a treća je bila mlada igračica Josipa Strgar iz velikogoričkog BK OSI 'Marijan Dobrinčić', kojoj je ovo prva osvojena boćarska medalja.

I u BC2 kategoriji poredak je bio izuzetno zanimljiv. Naime, postolje su zauzela trojica mladih reprezentativaca. Zlatnu medalju kući je odnio Luka Wagner iz BK OSI 'Pulac' iz Rijeke, pobijedivši u finalu reprezentativnog kolegu Marka Turkovića iz BK OSI 'Marijan Dobrinčić'. Broncu je osvojio Ivan Svibovec, član BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, koji je u borbi za treće mjesto pobijedio mladu igračicu Doru Brnić iz 'Pulca'.

BC3 kateogrija ove sezone broji više igrača no ikad, pa su se tako za postolje borila neka nova i neka stara lica. Medaljom zlatnog sjaja okitio se reprezentativac i višestruki prvak Hrvatske Marko Arambašić, član BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, koji je sa svojim sportskim asistentom Tomislavom Bunjevcem u finalu bio bolji od Danijela Mataije iz riječkog 'Pulca'. Na trećem mjestu nalazi se iskusni boćar, ali ovogodišnji debitant u BC3 kategoriji, Pejo Maras, koji je u borbi za broncu pobijedio još jednu BC3 debitanticu Stellu Franjić, također iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO.

U BC4 kategoriji odigrano je puno zanimljivih utakmica. Prvo mjesto je na kraju osvojio reprezentativac Davor Komar (BKOSIŽ 'Istrijana'), koji je odigrao sve utakmice bez poraza, a u finalu je pobijedio Lovru Jelavića (BK 'Nada'), koji je završio drugi. Broncu je odnio Miroslav Matić (BK OSI 'Pulac') koji se za postolje borio s reprezentativcem Damirom Jurenom iz Zagreba (BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO).

Dominantan je klub na natjecanju bio zagrebački BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, kojem je pripao prijelazni pehar najboljeg kluba ovogodišnjeg Kupa.

Katarina Strunjak

 
 

USTANOVA URIHO Započelo osposobljavanje osoba s invaliditetom za pomoćne kuhare

Iz prve skupine koja je osposobljavanje za poslove čišćenja i održavanja završila ljetos, već se jedna osoba zapos ...

saznaj više>>

JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cje ...

saznaj više>>

GROWING UP Ustanova URIHO predstavila raskošan asortiman na Sajmu radosti bez granica za djecu i roditelje

Među mnoštvom proizvoda koje ova Ustanova plasira na tržište, ovoga puta dominirala je školska odjeća i obuća S- ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija