Naslovnica >> Vijesti >> Sastanak sa slovenskim kolegama posvećen profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom

Sastanak sa slovenskim kolegama posvećen profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom

Na Međunarodnom skupu u Zadru, 9. i 10. svibnja, sudjelovat će i brojni međunarodni stručnjaci okupljeni oko krovne Europske organizacije pružatelja usluga za osobe s invaliditetom EASPD

 

Da se za poslovanje Ustanove URIHO, naše najveće zaštitne radionice za osobe s invaliditetom, pročulo i izvan granica Lijepe naše, dokazuje i posjet slovenskih kolega iz Invalidskog podjetja Lumia, družbe za rehabilitaciju, usposabljanje in zaposlovanje.

Ustanovu Lumia predstavljali su direktorica Doroteja Volovec i stručna radnica Mateja Simončić Bregar, a naglasak razgovora je bio na zamjenskim kvotama te sveukupnoj profesionalnoj rehabilitaciji OSI populacije.

Između ostalih, i Lumia d.o.o. će sudjelovati na ovogodišnjem 15. Međunarodnom stručnom skupu u Zadru, 9. i 10. svibnja, u organizaciji Udruge OSVIT i Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Kao što smo već pisali, Međunarodni se skup održava pod egidom 'Naš pogled u budućnost', a pružit će osvrt na petnaest proteklih godina održavanja stručnog skupa s pogledom na budućnost profesionalne rehabilitacije u Hrvatskoj.

Osim vodećih hrvatskih stručnjaka iz područja profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, na Skupu će sudjelovati i brojni međunarodni stručnjaci okupljeni oko krovne Europske organizacije pružatelja usluga za osobe s invaliditetom EASPD. Za sudjelovanje na Skupu potrebno je registrirati se putem internet stranice osvit-zadar.eu.

Klaudija Klanjčić

 
 

USTANOVA URIHO Započelo osposobljavanje osoba s invaliditetom za pomoćne kuhare

Iz prve skupine koja je osposobljavanje za poslove čišćenja i održavanja završila ljetos, već se jedna osoba zapos ...

saznaj više>>

JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cje ...

saznaj više>>

GROWING UP Ustanova URIHO predstavila raskošan asortiman na Sajmu radosti bez granica za djecu i roditelje

Među mnoštvom proizvoda koje ova Ustanova plasira na tržište, ovoga puta dominirala je školska odjeća i obuća S- ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija