Naslovnica >> Vijesti >> POREČ : Klepačevcima naslov na Državnom prvenstvu boćara s invaliditetom

POREČ : Klepačevcima naslov na Državnom prvenstvu boćara s invaliditetom

U sklopu sportsko-rekreativnih igara, koje su prošlog vikenda održane u Poreču, odigrano je i Državno prvenstvo u boćanju za osobe s invaliditetom u otvorenoj kategoriji boćara rekreativaca

 

Na prvenstvu su sudjelovali igrači iz 8 klubova – BK ‘Dan’ iz Slavonskog Broda, BK ‘Nada’ iz Požege, BK ‘Sv. Duje’ iz Splita, BKCPO Zagreb, BKCPD Varaždin, BK OSI ‘Marijan Dobrinčić’ iz Velike Gorice, BK OSI DDZ ‘Željko Klepač’ – URIHO iz Zagreba te BKOSIŽ ‘Istrijana’ iz Pule. Natjecali su se u ekipama od po troje igrača, a svaka ekipa mogla je imati i do dvoje rezervnih igrača. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, iz kojih je po dvije najbolje ekipe ostvarilo plasman u polufinale.

U skupini A prvo mjesto osvojio je prvi favorit natjecanja, ekipa BKOSIŽ ‘Istrijana’ (koja je osvojila naslov prvaka prošle dvije godine), u sastavu Robert Raste, Adriano Stihović, Sabina Brezac i Marina Relić s maksimalne tri pobjede – 7:4 protiv BK ‘Sv. Duje’, 7:2 protiv BK ‘Dan’ i 8:1 protiv BKCPO Zagreb, dok je drugo mjesto osvojila ekipa BK ‘Dan’ u sastavu Višnja Varaoščić, Petar Pavlović, Vladimir Juras i Juro Marić, koja je pobijedila BKCPO Zagreb 19:1 i BK ‘Sv. Duje’ 9:4, a treće mjesto osvojila je ekipa BKCPO Zagreb pobjedom 7:1 protiv BK ‘Sv. Duje’.

Dosta neizvjesnije bilo je u skupini B, gdje su 3 ekipe skupile po dvije pobjede i jedan poraz. Ekipa BK OSI DDZ ‘Željko Klepač’ - URIHO pobijedila je BK ‘Nada’ 9:1, a zatim izgubila od BKCPD Varaždin 6:4, dok je BKCPD Varaždin nakon te pobjede poražena s 9:1 od BK ‘Nada’, a sve tri ekipe ubilježile su pobjede protiv BK OSI ‘Marijan Dobrinčić’.

U prvom polufinalu ekipa BK ‘Nada’ sa 6:3 bila je bolja od BKOSIŽ ‘Istrijana’, dok je u drugom ekipa BK OSI DDZ ‘Željko Klepač’ - URIHO pobijedila BK ‘Dan’ s 5:4.

U utakmici za treće mjesto ekipa BKOSIŽ ‘Istrijana’ je po drugi put bila bolja od BK ‘Dan’, ovaj put sa 7:4 i zasluženo osvojila brončanu medalju.

I u finalu su se dvije ekipe sastale po drugi put, nakon utakmice u skupini. Ekipa BK OSI DDZ ‘Željko Klepač’ - URIHO, koja je igrala u sastavu Saldin Đulhera, Tea Gatačkić, Nikica Trbović i Srećko Martić, još jednom je bila bolja od BK ‘Nada’, koja je igrala u sastavu Lovro Jelavić, Franjo Pipek, Branko Derdić i Danijel Nedić, ovaj put sa 7:3 te tako po drugi put (najbolji su bili i u Vodicama 2015.) osvojila naslov državnog prvaka u otvorenoj kategoriji.

Tomislav Bunjevac

 

 
 

JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cje ...

saznaj više>>

GROWING UP Ustanova URIHO predstavila raskošan asortiman na Sajmu radosti bez granica za djecu i roditelje

Među mnoštvom proizvoda koje ova Ustanova plasira na tržište, ovoga puta dominirala je školska odjeća i obuća S- ...

saznaj više>>

PARIZ GRAND PRIX Na velikom mitingu u atletici hrvatske boje brani 14 sportaša s invaliditetom

U Pariz idem s velikim očekivanjima, iako dolazim iz punog trenažnog procesa. Ovu godinu sam ostvario niz dobrih rezul ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija