Naslovnica >> Vijesti >> Sastanak uoči proslave Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Lisinskom

Sastanak uoči proslave Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Lisinskom

Ovogodišnje okupljanje pred proslavu bilo je neuobičajeno po tome što nije upriličeno u URIHO-voj Galeriji Sunce – lokacija u Držićevoj se preuređuje – nego u Poglavarstvu grada Zagreba

 

Možda i sasvim prikladno, prvi ovosezonski snijeg u Zagrebu pao je na dan kada se, po već ustaljenom običaju, na jednom mjestu okupljaju predstavnici gotovo svih zagrebačkih udruga i saveza osoba s invaliditetom, kako bi počeli sa završnim pripremama za jedan od najvažnijih i najsvečanijih dana u godini za osobe s invaliditetom – tradicionalnu proslavu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i rođendana danas 72-godišnje Ustanove URIHO, koja će se i ove godine održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ovogodišnje okupljanje pred proslavu je bilo neuobičajeno po tome što nije upriličeno u URIHO-voj Galeriji Sunce – lokacija u Držićevoj se preuređuje – nego u Poglavarstvu grada Zagreba, u utorak, 20. studenog. Osim, dakle, predstavnika brojnih udruga, u dvorani su, u svojstvu svojevrsnih domaćina, ispred Grada Zagreba bili prisutni zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Bakula-Anđelić sa suradnicima i viši stručni savjetnik gradonačelnika Grada Zagreba za osobe s invaliditetom Branimir Šutalo, a ispred Ustanove URIHO nazočni su bili ravnatelj Josip Držaić i dobri duh organizacije ove proslave Vesna Ivetić, a naknadno se, zbog već poprilično napadalog snijega, pridružio i Petar Rogan, koji je zadužen za glazbeni dio manifestacije.

Svatko od domaćina je skupu uputio nekoliko riječi, ali sve poruke su imale jedinstven nazivnik – zajedništvo u proslavi našeg dana, od organizacije do uživanja u plodovima našeg rada i naših mogućnosti.

Veliko tradicionalno druženje i slavlje ove će se godine održati 3. prosinca. Kao što je uobičajeno, već od 15 sati počet će izložba kreativnih radova i predstavljanje udruga osoba s invaliditetom, u 15:45 predavanje o inkluzivnosti proizvodnje hrane kroz pčelarstvo održat će svjetski poznat francuski pčelar u kolicima Marc Guilleimam i njegov mentor doktor John Kefuss, a u 16:15 sati očekuje nas okrugli stol s temom 'Nesvjesna diskriminacija osoba s invaliditetom', s kojom se dosad malo tko ozbiljno pozabavio. Nakon podjele priznanja i povelja Ustanove URIHO i Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom, u 18 sati uslijedit će i neizostavni vrhunac slavlja, veliki koncert na kojem nas uvijek razvesele eminentni zabavljači - ove godine to će, između ostalih, biti Mate Bulić, Zaprešić Boys, Saturnus Band, Rajko Suhodolčan, Pero Rogan, Vojin Perić, Tony Lee King i Tomislav Brajša. Kao i uvijek, ulaz je nakon drugog zvona svima slobodan.

Ovaj kratki tekst je, kao i onaj neobični prošlogodišnji, zamišljen ne samo kao izvještaj sa sastanka, nego prvenstveno kao najava i poziv. Dođite i vidite za što su sposobne osobe s invaliditetom - pogledajte naše proizvode i radove, upoznajte se s našim mogućnostima, rezultatima i talentima. Družite se i zabavite s nama na naš dan i proslavite s nama 72. rođendan jedne stare, ali još uvijek živahne dame na koju bi se mnogi trebali ugledati.

Damir Fatušić

 
 

JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cje ...

saznaj više>>

GROWING UP Ustanova URIHO predstavila raskošan asortiman na Sajmu radosti bez granica za djecu i roditelje

Među mnoštvom proizvoda koje ova Ustanova plasira na tržište, ovoga puta dominirala je školska odjeća i obuća S- ...

saznaj više>>

PARIZ GRAND PRIX Na velikom mitingu u atletici hrvatske boje brani 14 sportaša s invaliditetom

U Pariz idem s velikim očekivanjima, iako dolazim iz punog trenažnog procesa. Ovu godinu sam ostvario niz dobrih rezul ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija