Naslovnica >> Vijesti >> Završni malonogometni turnir u sklopu Festivala sporta za osobe s invaliditetom

Završni malonogometni turnir u sklopu Festivala sporta za osobe s invaliditetom

Zlatne medalje za deset igrača dobio je MNKI URIHO, srebrne za deset igrača HRVI Tigrovi, a brončane također za deset igrača CZR Zagreb

 

U sklopu Festivala sporta za osobe s invaliditetom, odnosno 17. športskih susreta u organizaciji Športskog društva osoba s invaliditetom URIHO, na čelu s predsjednicom Jadrankom Blagus, koji su tradicijski organizirani povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i obilježavanja 72. obljetnice Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO, najveće zaštitne radionice u Republici Hrvatskoj, u Sportskoj dvorani ‘Vinko Bek’ u Zagrebu, 14. studenog 2018., tradicionalno je održan  završni turnir u malom nogometu.

Ivan Živković, predsjednik Malonogometnog kluba osoba s invaliditetom, vrlo je zadovoljan kako se odigrao niz malonogometnih turnira kao dio središnjeg sportskog događanja uoči proslave Dana ustanove URIHO te Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Nastupile su četiri malonogometne ekipe: Centar za odgoj i obrazovanje Lug, CZR Zagreb - Orlovac, MNKI URIHO i HRVI Tigrovi. Sudac je bio Darko Blagus.

Čast za dodjelu medalja dobio je ove godine Domagoj Glažar, prošlogodišnji svjetski prvak u šahu, a obol svemu došao je dati i Josip Držaić, ravnatelj Ustanove URIHO.

Titulu najboljeg strijelca i nogometaša obranio je Pero Kalks, a najboljeg golmana Zvonimir Bralić.

Zlatne medalje za deset igrača dobio je MNKI URIHO, srebrne za deset igrača HRVI Tigrovi, a brončane također za deset igrača CZR Zagreb.

Najveći pehar osvojio je MNKI URIHO s devet bodova, srednji HRVI Tigrovi sa šest bodova, a najmanji CZR Zagreb s tri bodova.

Kao i tijekom godina najveću potporu sportašima s invaliditetom u sklopu ovog Festivala većinom dolaze dati djelatnici Ustanove URIHO, kao i obitelji samih igrača.

Klaudija Klanjčić

 
 

JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cje ...

saznaj više>>

GROWING UP Ustanova URIHO predstavila raskošan asortiman na Sajmu radosti bez granica za djecu i roditelje

Među mnoštvom proizvoda koje ova Ustanova plasira na tržište, ovoga puta dominirala je školska odjeća i obuća S- ...

saznaj više>>

PARIZ GRAND PRIX Na velikom mitingu u atletici hrvatske boje brani 14 sportaša s invaliditetom

U Pariz idem s velikim očekivanjima, iako dolazim iz punog trenažnog procesa. Ovu godinu sam ostvario niz dobrih rezul ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija