Naslovnica >> Vijesti >> Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč posjetila URIHO

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč posjetila URIHO

Saborska zastupnica Ljubica Lukačić podsjetila je da će se osobne invalidnine od 1. travnja 2018. povećati za 250 kuna, tako da će iznositi 1.500 kuna mjesečno, a povećat će se i doplatak za pomoć i njegu

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda, na čelu s predsjednicom Mirjanom Jakovčev - u sklopu provođenja projekta 'I ja radim i doprinosim!', koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, posjetila je u utorak, 27. veljače URIHO, Ustanovu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Od strane Udruge Regoč u Galeriji Sunce (u sklopu ustanove URIHO), sudjelovalo je 48 predstavnika, među ostalim roditelji i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama te članovi glavnog odbora Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

Goste su dočekali Josip Držaić, ravnatelj Ustanove URIHO, Višnja Majsec Sobota, rukovoditeljica Službe za rehabilitaciju, Smiljana Borko, predstavnica Radničkog vijeća, Ljubica Lukačić, pomoćnica ravnatelja i saborska zastupnica te Dubravko Ivanković, rukovoditelj Službe za komercijalu.

Tijekom dvosatnog sastanka i jedna i druga strana iznijele su svoja dosadašnja iskustva u procesu zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom. Osim savjetodavne podrške od strane Ustanove URIHO, Ljubica Lukačić je također ponudila svoju pomoć u okviru svog djelovanja u Saboru RH. Lukačić je također podsjetila da će se osobne invalidnine od 1. travnja 2018. povećati za 250 kuna, tako da će iznositi 1.500 kuna mjesečno, dok će se doplatak za pomoć i njegu s 500 kuna povećati na 600 kuna. Ova je informacija posebno razveselila roditelje osoba s intelektualnim teškoćama, ali i same korisnike.

Cilj posjete bio je upoznati URIHO kroz njegovu djelatnost i organizaciju rada, uz pojašnjenje Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju OSI te Zakona o javnoj nabavi, kroz primjenu u praksi.

Ujedno, osim Galerije Sunce u Držićevoj 1, organiziran je i obilazak proizvodnih jedinica na Kajzerici, kao i Odjela pomoći u radu, gdje su 'Regočevce' dočekali nadležni rukovoditelji.

Posjeta je završila u duhu prijateljstva, radosti i uzajamne pomoći, a nakon Zagreba predstavnici Udruge Regoč uputili su se u Čakovec i Križevce.

Klaudija Klanjčić

 
 

JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cje ...

saznaj više>>

GROWING UP Ustanova URIHO predstavila raskošan asortiman na Sajmu radosti bez granica za djecu i roditelje

Među mnoštvom proizvoda koje ova Ustanova plasira na tržište, ovoga puta dominirala je školska odjeća i obuća S- ...

saznaj više>>

PARIZ GRAND PRIX Na velikom mitingu u atletici hrvatske boje brani 14 sportaša s invaliditetom

U Pariz idem s velikim očekivanjima, iako dolazim iz punog trenažnog procesa. Ovu godinu sam ostvario niz dobrih rezul ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija