Naslovnica >> Vijesti >> Završna natjecanja sportaša s invaliditetom u sklopu Festivala sporta

Završna natjecanja sportaša s invaliditetom u sklopu Festivala sporta

Podsjećamo da će završna svečanost uz podjelu medalja i nagrada najboljim sportašima/icama s invaliditetom u sklopu Festivala sporta biti 1. prosinca u 17 sati, u Galeriji Sunce u sklopu Ustanove URIHO

 

U sklopu Festivala sporta za osobe s invaliditetom, odnosno 16. športskih susreta u organizaciji Športskog društva osoba s invaliditetom URIHO, koji su organizirani povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i obilježavanja 71. obljetnice Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO, 29. studenog završio je nogometni turnir s egzibicijom. Turnir u boćanju CP završio je još prošlog tjedna pod vodstvom Jasne Škrabo.

"I mi smo uspješno odradili 16. športske susrete URIHO-a. Moji seniori natjecali su se u boćanju CP pojedinačno, dok su se mladi sportaši natjecali i pojedinačnio i ekipno. Rezultati će biti službeno objavljeni u petak u Galeriji Sunce", poručila je Jasna Škrabo, voditeljica boćara sa cerebralnom paralizom u Zagrebu.

Napomenimo i to da s obzirom da u brojnim sportskim aktivnostima za osobe s invaliditetom nisu mogli sudjelovati sportaši sa cerebralnom i dječjom paralizom zbog težine svog oštećenja, osnovan je 2002. godine Boćarski klub cerebralno paraliziranih osoba. Također, u ovom sportu mogu se natjecati i osobe oboljele od mišićne distrofije. Natjecanja se održavaju na nacionalnoj i međunarodnoj razini, kao i na Europskim natjecanjima, budući je boćanje za cerebralno paralizirane osobe paraolimpijski sport.

 

Turnirima u šahu i boćanju te malonogometnom turniru s egzibicijom došli su dati potporu djelatnici Ustanove URIHO, kao i obitelji samih igrača.

Nakon dvosatnog nogometa i egzibicije, u kojoj su tradicionalno igrali ravnatelj i rukovoditelji iz Ustanove URIHO u prijateljskoj utakmici protiv igrača iz Sportskog društva osoba s invaliditetom URIHO, podijeljene su medalje u Sportskoj dvorani Vinko Bek. Tko je pobijedio, ne treba ni pitati – ta Sportsko društvo upotpunjeno poznatim najtrofejnijim nogometašicama Macom Maradonom, Hajrom Đozo, Petrom Glavač i Zlatom Novaković teško da može bilo tko nadmašiti. Ovaj puta najboljom nogometašicom proglašena je Ivana Knežević Šambić, inače profesionalna trenerica. Dvoje igrača iz Sportskog društva osoba s invaliditetom URIHO – Marijan Katanović i Zoran Raucher – dobili su posebno priznanje za dugogodišnju aktivnost u Društvu.

Ovog ponedjeljka, 27. studenog, u Galeriji Sunce ustanove URIHO održan je i brzopotezni šahovski turnir u sklopu Festivala sporta za osobe s invaliditetom.

Igralo se po švicarskom sustavu u 7 kola, tempo igre je bio 10 minuta po igraču bez dodatka, a nastupilo je rekordnih 20 igrača iz čak 4 kluba, te Centra za odgoj i obrazovanje ‟Dubrava“. Naravno, najbrojniji su bili šahisti i domaćini iz ŠK ‟Stjepan Bosak“ – URIHO, njih je bilo čak 13, a došlo je još troje šahista iz zagrebačkog ŠK Silenta, dvoje iz HAŠK Mladost, također iz Zagreba, te po jedan igrač iz ŠK Šibenik i COO ‟Dubrava“.

 

Nakon trosatnog šahovskog nadmetanja i 7 odigranih kola, konačnu, uvjerljivu i potpuno zasluženu pobjedu je odnio FIDE majstor Matej Blažeka iz HAŠK Mladost, i to s osvojenih gotovo maksimalnih 6,5 bodova. Drugi je s osvojenih 5,5 bodova bio sjajni majstorski kandidat Lovro Čupić iz ŠK ‟Stjepan Bosak“ – URIHO, a treće mjesto je pripalo odličnom prvkategorniku Darku Švecu iz ŠK Silenta, koji je prikupio 4,5 boda.

Kako smo već pisali na In Portalu, završna svečanost uz podjelu medalja i nagrada najboljim sportašima s invaliditetom u sklopu Festivala sporta bit će upriličena u petak 1. prosinca u 17 sati, također u Galeriji Sunce u Aveniji Marina Držića 1.

Podsjećamo da će završna svečanost uz podjelu medalja i nagrada najboljim sportašima/icama s invaliditetom u sklopu Festivala sporta biti 1. prosinca u 17 sati, u Galeriji Sunce u sklopu Ustanove URIHO (Avenija Marina Držića 1).

 

Klaudija Klanjčić i Damir Fatušić

 
 

JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cje ...

saznaj više>>

GROWING UP Ustanova URIHO predstavila raskošan asortiman na Sajmu radosti bez granica za djecu i roditelje

Među mnoštvom proizvoda koje ova Ustanova plasira na tržište, ovoga puta dominirala je školska odjeća i obuća S- ...

saznaj više>>

PARIZ GRAND PRIX Na velikom mitingu u atletici hrvatske boje brani 14 sportaša s invaliditetom

U Pariz idem s velikim očekivanjima, iako dolazim iz punog trenažnog procesa. Ovu godinu sam ostvario niz dobrih rezul ...

saznaj više>>

 
 
 
 

Multimedija

/video
/galerija