Riječ stručnjaka

Riječ stručnjaka niz je stručnih tekstova profesorice psihologije, Višnje  Majsec Sobote s ciljem odašiljanja motivirajućih poruka.

Autorica se već dugi niz godina bavi mišlju da napiše stručnu knjigu iz područja profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, međutim, do sada joj je nedostajalo dovoljno kontinuiranog slobodnog vremena (ne dobivaju bez razloga sveučilišni profesori slobodne studijske godine).  Kako autorica ima puno stručnih tekstova, projekata, kao i stručno-znanstvenih radova, koji su nastali, objavljeni su i prezentirani tijekom četrdesetgodišnjeg radnog staža, dovoljno bi bilo za napisati najmanje jedan priručnik (kompendij).

„Kad je u proljeće krenula prva koronakriza, a onda pandemija, a i za toga i potres u Zagrebu, kad smo se zatvorili u lockdown, svakodnevno sam bila u podržavajućim, motivirajućim kontaktima (mailom i telefonom) s mojim suradnicima kako bismo jedni druge držali „iznad vode“. U jednom trenutku osjetila sam snažnu potrebu izaći iz tih okvira i obratiti se i onima koje izravno ne poznam, a kojima bi moja napisana riječ možda mogla biti od pomoći. I tako je 26. ožujka 2020. krenulo … Dragi nam IN portal, kao i naša URIHO-va web stranica postali su moj novi prozor koji otvoren prema znanim i neznanim čitateljima“, govori na gospođa Majsec Sobota.

Njezini tekstovi  spoj su jednostavnog pojašnjavanja i povezivanja psihologijskih pojmova s aktualnostima života, osobnih razmišljanja te iznad svega, gdje god je to moguće, odašiljanja motivirajućih poruka jer motivacija je najvažniji dio naših života.

Pisanje je i svojevrsna terapija pisanjem (tzv. ekspresivno pisanje), koja pomaže nositi se s novovjekim izazovima.

Kad se 29. prosinca 2020. godine dogodio potres na Baniji,  pisane riječi autorice su na neko kratko vrijeme gotovo presahnule. Bio je to za nju jaki traumatski događaj iz kojeg se postepeno pridizala, no želja da i nadalje bude od pomoći nadvladale su strah od prirodnih katastrofa .

  • Životopis-Višnja-MS---Za-URIHO-vu-stranicu.doc Preuzmi