IN MEMORIAM: Preminula je Sonja Rašković koja je u URIHO-u radila punih 40 godina

Sonja Rašković radila je u URIHO-u 40 godina. Njezino radno mjesto bilo je u konfekciji, jedno vrijeme na poslovima peglanja i dorade, a zadnjih 30 godina u krojnici na poslu ubacivača iskrojene robe. Sonja je, kažu kolege, bila veliki Čovjek

Nažalost, tjedan ponovno završavamo tužnom viješću koja dolazi iz ustanove URIHO.

URIHO-vci se ovim tekstom žele oprostiti od Sonje Rašković, ili Sanje, jer su je svi tako oduvijek zvali.

Informacije o životnom i radnom putu preminule Sonje dala nam je njezina dugogodišnja kolegica, ali prije svega prijateljica, Renata Pejinović.

Sonja Rašković rođena je 15. studenog 1958. u Šibeniku. Školovala se u Zagrebu, a potom se zaposlila u URIHO-u prije 40 godina. Njezino radno mjesto bilo je u konfekciji, jedno vrijeme na poslovima peglanja i dorade, a zadnjih 30 godina u krojnici na poslu ubacivača iskrojene robe. Sonja je imala blaži tjelesni invaliditet.

Sonja Raskovic 2 1 900x630

– Živjela je u Rakovom Potoku sa suprugom Slavkom, kćerkom Ivanom, sinom Marinom, zetom Jasminom i unukom Rokom-Mihaelom. Kćer joj je sad u blaženom stanju s drugim djetetom – rekla nam je kolegica i bliska prijateljica Renata. Iza Sonje ostao je i brat Josip.

– Ono po čemu ćemo je pamtiti je njena nesebična potreba za pomaganjem drugima, njen vedar duh i nasmijano lice. Lijepa riječ uvijek za svakoga bez obzira na bezbroj nepravdi koje je doživjela. Kao članovi Sportskog društva putovali smo na razna natjecanja, na izlete. Voljela se družiti i bilo je uvijek ugodno u njenom društvu. Željela je još toliko toga obići, veselile smo se budućim putovanjima. Osobno sam beskrajno tužna, velik mi je ovo gubitak jer je Sonja bila veliki Čovjek, duša, anđeo i uvijek će živjeti u mom srcu – kazala je Renata.

– Otišla je moja draga kolegica i prijateljica, s kojom sam dijelila klupu srednje škole, s kojom sam provela nezaboravne dane svoje mladosti. Nakon škole smo se kratko razdvojile i opet našle u ovoj firmi. Bili su to dani za pamćenje. Bila je divna osoba. I samo se pitam zašto je tako brzo otišla – riječi su ovo gospođe Vere Pejić.

– 33 godine smo radile zajedno, nikad ušle u konflikt. Bila je divna kolegica. Pomagala je uvijek svima. Iskreno žalim za njom – kazala je Biserka Greguraš.

– Velika kolegica, draga prijateljica, moja kompica, kako sam je od milja zvala. Nesebična, brižna, puna humora i pozitive. Podijelile smo puno zajedničkih lijepih trenutaka, putovanja, smijeha. Ogroman gubitak osjećam. Faliti će jako – oprostila se Anita Hlad.

Iskrenu sućut obitelji, prijateljima, kolegama i svima koji su Sonju Rašković poznavali i voljeli upućuje redakcija In Portala.


Autorica: 

Anita Blažinović

Sonja Raskovic 1 1
19.02.2021