NISMO SAME & URIHO: Unikatne spavaćice koje će se prodavati u sklopu akcije ‘Nisi sama – ideš s nama’ za prijevoz oboljelih žena na kemoterapiju

Spavaćice su predivne, bijele od kvalitetnog pamuka s našim prepoznatljivim lila srcem. Nadamo se da će se one ženama svidjeti i da će ih rado nositi. I da će biti ponosne na to što su kupnjom spavaćice učinile dvostruko dobro djelo, kazala je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica udruge Nismo same

Udruga ‘Nismo same’ od 1. prosinca 2020. do 26. veljače 2021. provodi svoju osmu po redu humanitarnu akcija kojom prikupljaju sredstva za projekt taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama. Ovoga puta u akciji sudjeluje i Ustanova URIHO, a suradnja je krenula preko Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba jer pročelnica Ureda, Romana Galić, od samog početka podupire ovaj projekt, i privatno kao građanka.

– Naša je želja od prvoga dana bila ponuditi u sklopu naše akcije i spavaćice koje se kopčaju po cijeloj dužini i kao takve praktične su za nošenje, posebice, za žene nakon operacije tumora dojke, a mogu ih nositi i rodilje.

1  Spavacica 1110x630

Kada smo se mi liječile takve spavaćice nismo uspjele kupiti i zato smo ih odlučile proizvesti same. Posebno smo ponosne na činjenicu da smo tu ideju uspjele realizirale u suradnji s Ustanovom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, URIHO Zagreb, na čemu zahvaljujemo Uredu.

Spavaćice su predivne, bijele od kvalitetnog pamuka s našim prepoznatljivim lila srcem. Nadamo se da će se one ženama svidjeti i da će ih rado nositi. I da će biti ponosne na to što su kupnjom spavaćice učinile dvostruko dobro djelo: s jedne strane pomogli smo URIHO, a s druge sav novac koji prikupimo od prodaje spavaćica bit će utrošen isključivo za pokrivanje troškova taksi vožnji žena oboljelih od raka na kemoterapiju – kazala nam je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge Nismo same.

– Ovo nije klasična prodaja budući da svi građani na humanitarni račun udruge, koji je otvoren namjenski za ovu akciju, uplaćuju donacije, a za uzvrat dobiju poklon (poklone) u protuvrijednosti donacije. Jedan od ih poklona je spavaćica za koju donacija (bez troškova dostave) iznosi 150 kuna.

Mi kroz humanitarne akcije prikupljamo novac za naš projekt taksi prijevoza na kemoterapiju koji od ožujka 2018. kontinuirano organiziramo za žene oboljele od raka koje se liječe u zagrebački bolnicama. Riječ je o jedinstvenoj socijalnoj usluzi koju u Republici Hrvatskoj provodi samo naša udruga.

Ovo je naša osma po redu humanitarna akcija, a zahvaljujući donacija prikupljenim u dosadašnjim akcijama do sada smo bili podrška za 324 žene oboljele od raka kojima smo osigurali više od 11.000 vožnji na terapije koje znače život. Nažalost, 17 korisnica naše usluge izgubilo je bitku s bolešću.

Važnost projekta taksi prijevoza na kemoterapiju dodatno je došla do izražaja izbijanjem epidemije COVID-19 kada imunokompromitiranim osobama nije preporučljivo da za odlazak na terapije koriste javni prijevoz.

Naše korisnice na liječenje u Zagreb stižu iz svih krajeva Hrvatske, a to što im znači ova usluga najbolje mogu opisati one same. Mi kao udruga svakodnevno dobivamo pisma zahvale – pojasnila nam je Ivana o samoj akciji.

– Kao društveno odgovorna ustanova URIHO se vrlo rado uključio u projekt ‘Spavaćica za nju’. Cijeli razvojni i proizvodni tim ustanove odradio je sve faze, od početne ideje, probnog modela, do gotove spavaćice poštujući pri tome želje i naputke predsjednice Udruge Nismo same.

Nismo Same Uriho2

Za svaku realizaciju ideje potreban je dobar tim i pozitivna energija. Stoga valja napomenuti kako su velik doprinos dale vrijedne radnice u pogonu Konfekcija. U današnje vrijeme teško je biti konkurentan i osigurati sve potrebne resurse za realizaciju proizvoda. Međutim, niti u jednom trenutku realizacija ovog projekta nije došla u pitanje usprkos otežanim uvjetima proizvodnje koja se danas odvija pod strogim epidemiološkim mjerama. Zato smo još više ponosni na sudjelovanju naše ustanove u ovom humanitarnom projektu koji se odvijao uz suradnju sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – kazala je URIHO-va dizajnerica Irena Rački.

– Pozivamo sve da za predstojeće božićne blagdane naruče nešto iz našeg asortimana i učine dobro djelo.

Osim spavaćica, nudimo i niz drugih proizvoda. Najviše se traže majice s logom koji su za naš projekt dizajnirali proslavljeni hrvatski dizajneri, Zoran Aragović i Juraj Zigman, te street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar, a u prodaji imamo i nove majice s porukom #poštujsisu koje je specijalno za ovu akciju dizajnirala mlada likovna umjetnica Diana Zubak.

Imamo i mekane dekice s našim logom, termo boce i termo čaše, bandane i čitav niz drugih proizvoda. Sve artikle moguće je naručiti putem e-maila infonismosamee.com ili Facebook stranice Nismo same – poručila je Ivana Kalogjera Brkić

Nismo Same Uriho3

Donaciju možete uplatiti i vi na humanitarni račun udruge IBAN:HR41240200615000845999.

Ova humanitarna akcija traje do 26. veljače pa tko sad nije u mogućnosti podržati je može to i nakon nove godine. Cilj je prikupiti više novca nego u prošloj akciji tijekom koje su za ‘Nisi sama – ideš s nama!’ prikupili 201.004,41 kuna.



Autorica: Anita Blažinović

10.12.2020