Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba impresioniran proizvodnjom u URIHO-u

Proizvodne pogone ustanove URIHO u Novom Zagrebu te upravnu zgradu u Držićevoj u srijedu je posjetio predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. Mislav Herman

Predsjednik skupštine Grada Zagreba, dr. Mislav Herman, u srijedu je posjetio ustanovu URIHO, upoznao se s njezinim radom te obišao rehabilitacijsko-proizvodne radne jedinice. Posjeti su bile, među ostalima, nazočne Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ljubica Lukačić, saborska zastupnica i pomoćnica ravnatelja u URIHO-u.

Povodom obilaska pogona, Herman je naglasio kao je impresioniran proizvodnjom na Kajzerici te je zadovoljan načinom na koji URIHO uključuje osobe s invaliditetom u svijet rada.

U gradu Zagrebu u kojem živi 12 posto osoba s invalidtetom, samo snažnom podrškom i razumijevanjem problema s kojima se oni susreću, možemo osigurati potpunu integraciju u zajednicu. Ustanova URIHO je dobar primjer kako se osobe s invalidtetom može uključiti u svijet rada, tim više jer ih u ovoj gradskoj tvrtki radi 60% u odnosu na ukupan broj zaposlenika, rekao je prilikom obilaska predsjednik Gradske skupštine.

Mislav 960x630

Nakon obilaska naglasio je kako ustanovi stoji na raspolaganju za bilo kakve potrebe te će idućom prilikom posjetiti proizvodnju u Samoborskim Novakima gdje se nalaze pogoni tiska i kartonaže.

– Impresioniran sam načinom funkcioniranja ustanove, brojem zaposlenih osoba s invaliditetom te ću vas posjetiti ponovno – poručio je Herman.

I doista, na bilo kojoj URIHO-voj adresi se ima što vidjeti i čime biti impresioniran, a podrška donositelja politika je uvijek dobrodošla jer je zapošljavanje osoba s invaliditetom vrlo važno društveno i ekonomsko pitanje kojem još uvijek treba posvetiti puno pažnje.

Ana Gospočić

18.02.2021