Prijem sportaša ustanove URIHO kod gradonačelnika Milana Bandića

Među uzvanicima posebno se isticala delegacija Stolnoteniskog kluba invalida URIHO, a povodom sjajnog rezultata ostvarenog na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom koje se održalo ove godine u Splitu

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je u prostorijama Gradske uprave u četvrtak, 3. rujna 2020., predstavnike sportaša ustanove URIHO, najveće zaštitne radionice za osobe s invaliditetom u Lijepoj našoj.

Među uzvanicima posebno se isticala delegacija Stolnoteniskog kluba invalida URIHO, a povodom sjajnog rezultata ostvarenog na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom koje se održalo ove godine u Splitu, a na kojemu su naši sportaši 15. godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka.

Bandi Uriho

Gradonačelnik je sa svojim suradnicima iz Gradske uprave čestitao Urihovcima na sportskim uspjesima, a to se posebno odnosilo na predsjednicu STKI URIHO Jadranku Blagus, zatim na hrvatskoj javnosti već poznata sportska imena kao što su Mirela Šikoronja Ivančin, trenerica Ivana Knežević Šambić, naša najpoznatija nogometašica Maca Maradona, potom Danijel Šetrajčić, Nino Baša koji je došao u prisutnosti svoje majke Željke, Luka Đukez, Saša Brkić te Kristijan Vincek.

Nakon zahvale Josipa Držaića, ravnatelja ustanove URIHO, upućene gradonačelniku Bandiću i predstavnicima sportaša, predsjednica stolnotenisačkog kluba Jadranka Blagus istaknula je kako je konkurencija bila poprilično zahtjevna.

– Zahvaljujemo se gradonačelniku Milanu Bandiću i ravnatelju naše ustanove Josipu Držaiću na dugogodišnjoj suradnji i potpori Stolnoteniskom klubu invalida URIHO, koji je od malog kluba izrastao u respektabilan klub s 15 uzastopno osvojenih državnih prvenstava, što je uistinu golem uspjeh. Danas u Hrvatskoj i među zdravom populacijom nema kluba koji je 15. put uzastopno osvojio prvo mjesto – rekla je Blagus.

Naposljetku je uručila Zahvalnicu gradonačelniku i zajedno sa svim sportašima gradonačelniku zaželjela brzi oporavak od nedavne operacije.

Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, čestitala je sportašima na postignutim rezultatima, kazavši kako su ustanova URIHO i STKI URIHO ponos Grada Zagreba, koji od prvog dana daje podršku ovome sportskom klubu, kao i paraolimpijskom sportu općenito, znajući koliko je ta podrška za osobe s invaliditetom važna.

Da podsjetimo, u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog parastolnoteniskog saveza u splitskoj Spaladium areni od 10. do 12. srpnja 2020. održano je 26. Parastolnotenisko prvenstvo Hrvatske, čiji je priređivač bio Stolnoteniski klub ‘NEC’ Split na čelu s predsjednikom Mijom Bakićem.

Uriho Bandic

U momčadskom plasmanu prvo mjesto premoćno je osvojio STKI URIHO Zagreb s osvojenim 101 bodom, drugo članovi STKI-a Synergia Samobor sa 65 bodova, a treće ekipa Karlovca s 28 bodova.

STKI URIHO osnovan je 2004. godine sa ciljem promicanja, razvitka i unapređenja sporta osoba s invaliditetom kroz stolni tenis.

Klaudija Klanjčić

08.12.2020