SISAK: Predstavnici ustanove URIHO obišli tvornicu odjeće Siscia pogođenu potresom

Problem u poslovanju, osim nastale štete u potresu, također je i radna snaga budući da oko 60 posto djelatnika iz okolice Siska ne može doći na posao uslijed novonastale situacije. Zbog toga pogon radi u smanjenom obimu pa umjesto dosadašnjih 400 sakoa dnevno, iz proizvodnje izlazi nešto manji broj gotovih proizvoda

Predstavnici ustanove URIHO u petak su obišli tvornicu odjeće Siscia iz Siska oštećenu uslijed razornog potresa krajem prošle godine. Iz razgovora s vlasnikom tvrtke Milanom Stojanovićem saznajemo kako je prilikom nemilog događaja u njihovim pogonima najveća šteta zabilježena na energetici i strojevima, no statičari su tvornici dodijelili zelenu oznaku pa ipak imaju dozvolu za nastavak rada.

Problem u poslovanju, osim nastale štete u potresu, također je i radna snaga budući da oko 60 posto djelatnika iz okolice Siska ne može doći na posao uslijed novonastale situacije. Zbog toga pogon radi u smanjenom obimu pa umjesto dosadašnjih 400 sakoa dnevno, iz proizvodnje izlazi nešto manji broj gotovih proizvoda.

Siscia Uriho1

U samom pogonu problem stvaraju i jodne vode koje protječu kroz cijeli Sisak. Ta voda specifičnog sastava nekoć se koristila u terapeutske svrhe, a ovih dana tvornici stvara probleme jer je digla pod te dodatno oštetila proizvodnju.

– Prošlu poslovnu godinu obilježila je pandemija pa je i tvrtka s kojom u Njemačkoj surađujemo otišla u stečaj – govori Stojanović te se prisjeća kako je Siscia bila među prvima u Hrvatskoj koja je poslovala s poznatim brendovima Karl Lagerfeld i Yves Saint Laurent, a njihove modele nosila je i planetarno poznata Melanija Trump.

Inače, tvornica odjeće Sisicia iz Siska bilježi više od 70 godine tradicije u proizvodnji visoko modne ženske i muške konfekcije. U svojoj dugogodišnjoj tradiciji surađivali su s brojnim svjetskim brendovima, a ovih dana razvijaju novu modnu kolekciju modernog dizajna i naziva.

18.01.2021