Ustanova URIHO dodijelila vrijednu donaciju Općoj bolnici u Sisku

Da veliko srce URIHO-a kuca za najugroženije, ustanova je pokazala i pravovremenom pružanjem adekvatne pomoći Općoj bolnici ‘Dr. Ivo Pedišić’ u Sisku

Vrijedna donacija sisačkoj bolnici realizirana je i otpremljena u najkraćem mogućem roku.

– Kada nam je početkom godine upućen apel za pomoć iz potresom pogođene sisačke bolnice, nije bilo ni malo dvojbe kako se mora ovoj ustanovi mora pomoći. Tim više što sisačka bolnica zbrinjava i COVID pacijente te su joj osnovna sredstva poput posteljine i radne odjeće nužne za svakodnevno funkcioniranje – govore nam iz ustanove URIHO.

U vrlo kratkom roku djelatnici ustanove URIHO uspjeli su prikupiti 235 komada posteljine koje uključuju jastuke, poplune, jastučnice i navlake, 29 komada muških i ženskih liječničkih hlača, 81 suknju, 35 tunika Zdenka, 124 bijelih bluza za liječnike te 278 ogrtača namijenjenih također medicinskom osoblju. Radna odjeća je u pogonima URIHO-a oprana, ispeglana, dezinficirana te pripremljena za isporuku.

Img 0220 1110x630

Vrijedna donacija u sisačku bolnicu otpremljena je u petak, 15. siječnja, a zahvalu rukovoditelju Službe za komercijalu, Dubravku Ivankoviću, koji je i osobno bio prisutan kod isporuke, uputila je glavna sestra Odjela operacije OB Sisak, Elvira Medved naglasivši kako će im uniforme i posteljine dobro doći budući da su u potresu uništeni ormari s odjećom i obućom kao i svo rublje u njima.

Inače, uprava sisačke bolnice aktivno radi na ponovnoj uspostavi svih tehničkih službi. Doznajemo kako od 15 odjela rade samo dva, a svi ostali čekaju sanaciju. Hitna služba te šatori u kojima se nalaze covid pacijenti također su u pogonu, a posljedice potresa rješavat će se građevinskim investicijama, nabavkom suvremene medicinske opreme i održivim rješenjima.

Da veliko srce URIHO-a kuca za najugroženije znalo se i prije, a ovim činom ustanova je pokazala da osim što brine za najugroženije skupine, osobe s invaliditetom, vodi računa i o područjima pogođenim potresom, posebice zdravstvenim ustanovama koje brinu o COVID pacijentima.

15.01.2021